Cine sunt eu?

 

lumi2

Astazi, sunt psihoterapeut in Analiza Tranzactionala
De-a lungul anilor, m-am format ca psihoterapeut in analiza tranzactionala si psihoterapie psihofizica( Body Psychoterapy)
Regasesc in « Asculta-ti Corpul » principii si metode din marile orientari psihoterapeutice, exprimate intr – un limbaj accesibil, cu instrumente de lucru care te duc direct la cauzele dificultatilor tale.
Imi desfăşoar activitatea în psihoterapie şi consiliere individuală şi de grup în Bucureşti şi pe internet (prin Skype).

In buna traditie a familiei, am urmat Academia de Studii Economice – Specializarea Comert – dorinta arzatoare fiind sa lucrez in Comert Exterior, pentru ca imi doream sa calatoresc, sa vad locuri, sa intalnesc oameni, sa construiesc lucruri noi. Vis implinit, urmare a Revolutiei din 1989 – acesta fiind primul moment in care am avut certiudinea ca daca iti doresti suficient de mult ceva, lucrurile « se leaga ».

Acum 10 ani, am facut nebunia sa imi deschid propria afacere, un salon de infrumusetare. Greutatile, neputintele, nestiintele inceputului au fost motorul altei cautari infrigurate. Sotul ma intreba acuzator : Te plangi de prea mult bine, ai tot ce isi poate dori o femeie si esti nemultumita ? Ce cauti de fapt ?

Atunci nu stiam sa ii raspund ca de fapt ma cautam pe mine ….

Inceputul cautarii de sine a fost intalnirea cu Jacques Salome care, in dedicatia facuta pe cartea « Curajul de a fi tu insuti » mi-a scris : « Luminita , INDRAZNESTE sa fii tu insati ! ».

Am urmat apoi programe si cursuri de psihoterapie, atat personala cat si de grup, pentru ca , in 2006, momentul in care am participat la primul atelier « Asculta-ti Corpul » sustinut in Romania de Lise Bourbeau si apoi la cursurile sale in Canada, sa stiu cu toata fiinta mea ca am gasit raspunsul. O filosofie holistica de viata, cu principii clare, cu instrumente simple, dar mai ales aplicabile in situatiile de viata de zi cu zi. Astazi, pe cale sa imi iau licenta in Psihologie, la Universitatea Bucuresti, regasesc in « Asculta-ti Corpul » principii si metode din marile orientari psihoterapeutice, exprimate intr – un limbaj accesibil, cu instrumente de lucru care te duc direct la cauzele dificultatilor tale.

Avem nevoie sa invatam cum sa schimbam perspectiva si abordarea realitatii, sa invatam principii simple, dar universale.

Dincolo de teorie, transformarea vine din practica, din experimentarea in viata de zi cu zi, din observare si rabdare, perseverenta si increderea ca lucrurile se transforma.

Acum imi asum riscul de a fi eu insami si dau sens existentei mele, traind experiente cu sens.

Imi poti scrie la adresa contact@luminitabaltaretu.ro si vom incerca impreuna sa descoperim cum poti fi tu insati.
Cum?  Alege tu unul din serviciile potrivite tie si personalitatii tale.

Experiente!