Metoda Asculta-ti Corpul

Inca din timpul seminarului „Asculta-ti Corpul” sustinut de Lise Bourbeau in 2006, am stiut ca aceasta abordare este una ce merita urmata, o metoda de autocunoastere atat de practica si aplicabila in cotidian.

logo_e

Cel mai probabil ai identificat deja cateva probleme ce apar in viata ta de zi cu zi prin consultarea „Copacului Vietii” si ai observat ca desi aceste probleme sunt atat de prezente la suprafata, rezolvarea se afla intotdeauna la radacina, acolo unde iti este cel mai greu sa te uiti de teama sa nu suferi.

Copacul este inspirat dintr-un joc de carti creat de Lise Bourbeau pornind de la ideea ca nimic nu este intamplator iar fiecare intrebare are un raspuns ce asteapta sa fie asimilat si acceptat, raspuns ce duce intotdeauna catre o nevoie reala ce pana in prezent nu a putut fi dezvaluita si acoperita din cauza anumitor temeri si convingeri eronate.

photo_lise_bourbeau_newLise Bourbeau a fondat in 1982 centrul « Asculta-ti Corpul » devenit astazi cea mai mare scoala de dezvoltare personala din Quebec, Canada. Pentru mai multe detalii puteti accesa situl oficial http://ecoutetoncorps.com

In prezent aceste ateliere sunt sustinute in 25 de tari, de 7  ani fiind prezente si in Romania, www.ascultaticorpul.ro

Cartile, cursurile practice si filozofia simpla pe care o transmit au ajutat mai mult de un million de persoane sa obtina schimbari concrete in modul lor de a trai, atelierele din lumea intreaga fiind urmate pana in prezent de mai mult circa 75.000 persoane.

Filozofia « Asculta-ti Corpul » porneste de la principiul holistic al celor trei corpuri, mental, emotional si fizic.

Corpul mental cuprinde gandurile, valorile si convingerile noastre.
Corpul emotional este format din dorintele si emotiile noastre.
Corpul fizic fiind cel pe care il cunoastem cel mai bine.0a7

Aceste trei corpuri se interconditioneaza reciproc, respectiv ceea ce gandesti determina cum te simti, avand un impact direct asupra energiei vitale, sanatatii si fizionomiei corpului fizic.

Principiul « Asculta-ti Corpul » este acela ca mediul si corpul nostru ne transmit fara incetare mesaje care ne indica GRADUL DE IUBIRE fata de noi insine.