Metoda Asculta-ti Corpul

Ascultat-ti-CoprulInca din timpul seminarului “Asculta-ti Corpul” sustinut de Lise Bourbeau in 2006, am stiut ca aceasta abordare este una ce merita urmata, o metoda de autocunoastere atat de practica si aplicabila in cotidian.

Cel mai probabil ati identificat deja cateva probleme ce apar in viata voastra de zi cu zi prin consultarea “Copacului Vietii” si ati observat ca desi aceste probleme sunt atat de prezente la suprafata, rezolvarea se afla intotdeauna la radacina, acolo unde ne este cel mai greu sa ne uitam de teama sa nu suferim.

Copacul este inspirat dintr-un joc de carti creat de Lise Bourbeau pornind de la ideea ca nimic nu este intamplator iar fiecare intrebare are un raspuns ce asteapta sa fie asimilat si acceptat, raspuns ce duce intotdeauna catre o nevoie reala ce pana in prezent nu a putut fi dezvaluita si acoperita din cauza anumitor temeri si convingeri eronate.

Lise Bourbeau a fondat in 1982 centrul « Asculta-ti Corpul » devenit astazi cea mai mare scoala de dezvoltare personala din Quebec, Canada. Pentru mai multe detalii puteti accesa situl oficial http://ecoutetoncorps.com

In prezent aceste ateliere sunt sustinute in 25 de tari, de 2 ani fiind prezente si in Romania.

Cartile, cursurile practice si filozofia simpla pe care o transmit au ajutat mai mult de un million de persoane sa obtina schimbari concrete in modul lor de a trai, atelierele din lumea intreaga fiind urmate pana in prezent de mai mult circa 75.000 persoane.

Filozofia « Asculta-ti Corpul » porneste de la principiul holistic al celor trei corpuri, mental, emotional si fizic.

Corpul mental cuprinde gandurile, valorile si convingerile noastre.
Corpul emotional este format din dorintele si emotiile noastre.
Corpul fizic fiind cel pe care il cunoastem cel mai bine.

Aceste trei corpuri se interconditioneaza reciproc, respectiv ceea ce gandesti determina cum te simti, avand un impact direct asupra energiei vitale, sanatatii si fizionomiei corpului fizic.

Principiul « Asculta-ti Corpul » este acela ca mediul si corpul nostru ne transmit fara incetare mesaje care ne indicaGRADUL DE IUBIRE fata de noi insine.

Recommended Posts

Comentariu nou